FALSZIGETELES.NET - Salétromos, nedves házak bontás nélküli szigetelése 20 év szavatossággal

Lemezbeütés, lemezbesajtolás:

 • ha háza masszív falakkal rendelkezik, téglából épült, és összefüggő fugasor van, akkor válassza a lemezbeütést
 • 10 év garanciát adunk, de gyakorlatilag az épület élettartamát meghaladja a szigetelőlemez tartóssága

  A lemezbeütéses utólagos falszigetelés az épületen azonos magassági síkban körbefutó vízszintes téglafugában alakítja ki az utólagos  vízszintes  vízszigetelést.Ez a fajta épületszigetelés a falba nagy erővel bejuttatott rozsdamentes, hullámos, speciálisan kiképzett, görbékkel és korrózióvédelemmel rendelkező fémlemez megfelelő átlapolások esetén vízhatlan szigetelés kialakítására alkalmas, azaz a fémlemez a víz, talajvíz épületszerkezetbe való alulról történő behatolását teljes mértékben megakadályozza.

  A szigetelés tervezett magassági sávjában a habarcsfuga vonalában leverjük a vakolatot, és ide kerül illesztésre, bepréselésre a bejuttatandó fémlemez. Az acéllemezek méretre vannak legyártva, az adott épület falainak megfelelő szélességben. A fémlemez falba történő bejuttatását pneumatikus kalapáccsal végezzük.

  A szigetelést elsősorban a padlósík felett 8-20cm-rel vagy e fölött lehet elkészíteni. Terepszint alatt, amennyiben a beépítési mód és egyéb körülmények lehetővé teszik, csak igen széles munkaárok készítésével lehet dolgozni.

  A falak  lemezbeütés-sel, acéllemez besajtolással  történő utólagos szigetelése után is szükséges a falban, vakolatban lévő ásványi sókat eltávolítani és újra kell vakolni speciális légpórusú vakolattal. Utána megszűnik a vizesfal, nedvesfal, salétromosfal és penészesfal probléma.

  A lemezbeütés előnyei: vízhatlan vízszigetelés alakítható ki utólagosan, a kivitelezés ideje rövid, felújításkor a padlószigeteléssel összeköthető és így teknőszigetelés készíthető.

  A lemezbeütés hátrányai vízszintes habarcsfuga feltétlenül szükséges, a lemezbeütés repedéseket okozhat a falban,rontja az épület statikai állapotát, a szigetelést csak a padlósíktól 8-20cm-re lehet elkészíteni, ezt a 8-20cm-es sávot külön, más módon kell szigetelni.

  Injektálás, vegyi falszigetelések:

  • ha statikai okok miatt csekélyebb rombolással járó megoldást keres, akkor injektáltasson.  10 év szavatosságot adunk rá

  A vegyi falszigetelési eljárásoknál olyan folyékony anyagot injektálunk az épület falaiba, amelyek hatóanyagai a falazó anyagban szétszívódva, annak pólusszerkezetét módosítják. A cementiszapos eljárásoknál a pólusok eltömítődnek és így a kapilláris vízfelszívás megszűnik, míg a szilikon injektálásos módszernél a hatóanyag a kapillárisok falára tapadva a peremszöget 90fok fölé növeli és ezzel a kapilláris emelkedés sűlyedéssé válik, és kialakul az un.kapilláris depresszió.

  Gyakorlatilag a a falazati anyagban alakítjuk ki a szigetelést, magát a falsávot tesszük szigetelővé, vízzáróvá.A szigetelés tervezett magassági sávjában vakolatleveréssel feltárjuk a a fúrás leendő helyeit, majd kijelöljük a furatsor tengelyvonalát. Ezt követően elkészítjük a 12-16mm átmérőjű furatokat, amelyekbe magasnyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk.A packereken keresztül injektálással juttatjuk be a fal anyagának, szerkezetének megfelelő szigetelő anyagot a falba, egy speciális injektáló géppel 50-80 bar nyomással.

  Az injektálás után is szükséges a penészes, vizes, nedves és salétromos  ásványi sókkal telített vakolat eltávolítása és az újra vakolás speciális un. lélegző vakolattal. Ezt követően megszűnik a vizesfal, nedvesfal, salétromosfal és penészesfal probléma.

  Az injektálás előnyei: egyszerűen kivitelezhető,tömör falanyagok esetén jól alkalmazható, nincs vízszintes fugasor igénye

  Az injektálás  hátrányai:a kialakított szigetelés csak vízzáró(lásd működési elveinknél, hogy ez miért hátrány), üreges falazóelemeknél nem alkalmazható,

  Aquapol technológia:

  • ha bontás és rombolás nélküli, jól működő és költséghatékony technológiát keres, akkor megtalálta, mert ilyen az Aquapol szigetelés
  • 22 éves cégmúlt
  • 20 év szavatosság,
  • 2 év pénzvisszaadási garancia

  Európaszerte elterjedt, 21.századi csúcstechnológiáról beszélünk, amelyet tartószerkezeti bontás nélkül lehet elvégezni, és csekély helyszíni munka igénye miatt más utólagos szigetelésekkel összehasonlítva kedvező árfekvéssel rendelkezik.

  Az ország egész területén kiválló referenciákkal rendelkezünk, ahol megoldottuk a felszivárgó víz elleni vízszigetelést, pinceszigetelést és a vizes, nedves, salétromos és penészes falak vakolat javítását, amelynek szárazfal lett az eredménye, és nincs többé vízesfal, nedvesfal, penészesfal.

  Tulajdonképpen egy a mennyezet alá felszerelt Aquapol készülék a rendszer alapja, amely a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt biztosítja a falak gyors és eredményes kiszáradását és szárazon tartását. A bontás nélküli  falszigetelés megoldása mellett egyúttal falszárítási, falkiszárító technológia is.

  Az Aquapol készülék működési elve az, hogy a föld gravomágneses energiáját felhasználva, annak egy részét polarizáltan és 1421 MHz frekvencián a nedves falra továbbítja.Ennek az energiának a hatására a kapiláris (hajszálér) falához tapadó folyadékrétegben kémiai folyamat keletkezik, és csökken a vízmolekulákra ható adhéziós (összetartó) vonzóerő, a víz pedig visszahúzódik a talajba.A készülék a működéséhez szükséges energiát a Föld mágneses energiájából nyeri, egyéb energiát nem igényel.

  Az Aquapol osztrák bontás nélküli utólagos vízszigetelés után is szükséges a vakolatcsere, amellyel eltávolítjuk a vakolatban lévő salétromot, a felületi penészt (ha van), és légpórusú vakolattal biztosítjuk a végleges megszabadulást a salétromtól és penész-től.És nincs többé vizesfal, nedvesfal, penészesfal!

  Az Aquapol technológia előnyei:

  Teljesen bontás nélkül végezhető szigetelés.

  Kedvező árfekvésű, mivel az Aquapol árak a rendszer telepítésének kisebb élőmunka igénye miatt alacsonyabbak mint a lemezbeütés árak vagy az injektálás árak.

  Az Aquapol technológiával a lemezbeütéshez és injektáláshoz képest  gyorsabb épület kiszáradást érhető el.

  Az Aquapol technológia hátrányai:

  A készüléknek mindig az épületben kell maradnia

  3-6 havonta ingyenes ellenőrzések vannak az épület teljes kiszáradásáig.

  Szigeteléseink kivitelezési árai:

  Nagyon-nagyon nehéz feladat látatlanban az árakról beszélni, de mivel sok érdeklődőnek ez az egyik legfontosabb kérdése, hát beszéljünk a lemezbeütés árairól, a magasnyomású injektálás árairól és az Aquapol szigetelési technológia árairól.

  Példa épületünk 8x8 méteres kocka alakú lakás / ház  0,40-es külső falakkal és átlagos vastagságú és mennyiségű belső falakkal, 60-64m2 külső alapterülettel.(2szoba, konyha, fürdő) Példa épületünk téglából készült és műszakilag bármelyik megoldás kivitelezésére alkalmas:

  Lemezbeütéssel, lemezpréseléssel  kb. 400.000 Ft+ÁFA=508.000 Ft bruttó

  Magasnyomású injektálással          kb. 380.000 Ft+ÁFA=482.600 Ft bruttó

  Aquapol szigetelési technológiával  kb. 200.000 Ft+ÁFA=254.000 Ftbruttó

  Fenti áraink tájékoztató jellegű árak, mert pontos és korrekt árat az épület megtekintése és  felmérése nélkül adni sajnos nem lehetséges. Kérje épületének felmérését és épületdiagnosztikai vizsgálatát, amely után helyszíni vagy későbbi részletes írásos árajánlatot adunk Önnek, ami konkrétan az Ön épületére készült.

  Pinceszigetelés:

  A szuterén, félszuterén és pince helységek közös jellemzője, hogy a helység több-kevesebb része a föld alatt van. Ezeknél a föld alatti helységeknél három szigetelési problémát szükséges megoldani, amelyeket újépítésű épületeknél gyakorlatilag automatikusan megoldódnak szakszerű kivitelezések esetén. Ez azt jelenti, hogy megoldják a falak vízszintes vízszigetelését, a falak függőleges szigetelését és a pince, szuterén aljzatszigetelését Index, Villas és egyéb gyártmányú bitumenes lemezzel.

  A nagy  probléma akkor van, ha ezek a szigetelések  nem vagy nem megfelelő minőségben készültek illetve az évek során valamilyen ok miatt megsérültek és tovább már nem képesek megfelelően ellátni  vízzáró feladatukat. Ekkor utólagos vízszigeteléssel pótolni kell a vízszintes, függőleges és padló szigetelést a helységek hasznosíthatósága végett és nem utolsó sorban azért, hogy a feljebb lévő épületrészeket megvédjük a vizesedéstől és salétromosodástól hogy ott ne legyen vizesfal, nedvesfal és penészesfal probléma.

  Ekkor következő   két műszaki  megoldás van a helyi adottságok, igények és pénzügyi lehetőségek függvényében:

  1./A klasszikus megoldás az, hogy ássuk körbe az épületet és pótoljuk kívülről a falak függőleges vízszigetelését bitumenes lemezzel, de előtte oldjuk meg pl. lemezbeütéssel a vízszintes vízszigetelést amelyet összekötve egy bitumenes aljzat-padló vízszigeteléssel tökéletes megoldást kapunk, ugyanúgy mint ha az épület építésekor készítettük volna a szigetelést, csak az eredeti ár sokszorosáért. ....és nincs többé vizesfal, nedvesfal, penészesfal! Cégünk ezzel a megoldással nem foglalkozik.

  2./Utólagos pinceszigetelés speciális kent szigetelés és az Aquapol technológia kombinálásával. Ez a gyakorlatban azt  jelenti, hogy az kent szigetelés alkalmazásával megakadályozzuk azt, hogy a víz bejusson a vakolatba a függőleges falak esetében, illetve ha szükséges akkor az aljzatot is bekenve gyakorlatilag egy teknőt kialakítva száraz belső területet tudunk kialakítani.

  Mindannyian tudjuk, hogy a víz megtalálja az útját és ha valahol elzárjuk az útját onnan ahová menni akarna, úgyis megy tovább arra amerre tud és újra vizesfal, nedvesfal, penészesfal lesz a végeredmény. A mi esetünkben ha nem álljuk el az útját a víznek akkor az el fog indulni felfelé a hajszálereken, kapillárisokon keresztül  olyan magasságig, amíg azt a helyi kapilláris nyomás lehetővé teszi. (mivel a kent szigeteléssel oldalról és alulról lezártuk a víz útját, csak felfelé tud menni) Ennek a felfelé törekvő víznek az útját  vágjuk el az Aquapol szigeteléssel. Az Aquapol készülék működési elvéről ide kattintva olvashat!

  Amennyiben érdeklik a további részletek akkor iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre vagy kérjen épületdiagnosztikai felmérést!

  ....és nincs többé vizesfal, nedvesfal, penészesfal!

  Vissza a vizes fal oldalra!

  ....tovább a vakoláshoz!